23 august 2019, 09:35 Realitatea moldovenească views 3691
De astăzi, consumatorii vor plăti mai mult pentru energia electrică
23 august 2019, 09:35 Realitatea moldovenească views 3691

De astăzi, consumatorii vor plăti mai mult pentru energia electrică

De astăzi, consumatorii vor achita mai mult pentru energia electrică.

Hotărîrile Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care prevăd majorarea tarifelor, au intrat în vigoare vineri, 23 august, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Astfel, tariful achitat de populația din nordul țării a fost majorat cu 16,7 la sută. Ca rezultat, consumatorii vor achita 223 bani pentru un kilowatt/oră, cu circa 32 de bani mai mult față de prețul actual. Totodată, consumatorii casnici din centrul și sudul țării vor plăti 189 bani pentru un kilowatt/oră, cu zece bani mai mult decît în prezent, sau cu peste 5,5 la sută.

Hotărîrile au fost aprobate de ANRE acum o săptămînă, în urma examinării unor solicitări venite din partea companiilor de furnizare a energiei.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a fost operată la 15 iunie 2018, cînd acestea s-au redus în medie cu 10 la sută.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , tarife , preţ , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.