28 februarie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 10448
O întreprindere de stat va fi dizolvată
28 februarie 2019, 10:30 Realitatea moldovenească views 10448

O întreprindere de stat va fi dizolvată

Întreprinderea de Stat Medisan va fi dizolvată, iar patrimoniul de stat al Republicii Moldova, întreprinderile cu capital străin sanatoriul „Moldova" și sanatoriul „Sănătate", amplasate pe teritoriul Ucrainei, va fi administrată direct de Cancelaria de Stat.

Hotărîrea a fost adoptată astăzi de guvern, informează Moldpres.

Dizolvarea întreprinderii care administrează două sanatorii ale Republicii Moldova amplasate pe teritoriul Ucrainei se înscrie în reforma administraţiei publice, care este un obiectiv prioritar asumat de guvern în Programul de activitate pe anii 2016-2018.

„Medisan" face parte din sistemul administrativ al Cancelariei de Stat şi a fost creată printr-o hotărâre de guvern în 2002, pentru gestionarea patrimoniului amplasat pe teritoriul Ucrainei.

Urmare a unei analize economico-financiare a Întreprinderii de Stat, s-a decis oportună dizolvarea cu derularea procedurii de lichidare a acesteia. Prin dizolvarea Medisan se urmărește, de asemenea, asigurarea administrării eficiente a patrimoniului Republicii Moldova amplasat pe teritoriul Ucrainei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

întreprindere , lichidare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2730 locuitori

Sadova este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Sadova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Amplasat în zona Codrilor, satul Sadova este situate la o distanţă de 14 km de oraşul Călăraşi şi la 48 km de Chşinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2730 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sadova datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.