24 ianuarie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 13621
Una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova a fost vîndută
24 ianuarie 2019, 16:45 Realitatea moldovenească views 13621

Una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova a fost vîndută

A fost vîndută una dintre cele mai mari întreprinderi din Moldova - Combinatul de Tutun din Chișinău (în prezent: SA „TUTUN-CTC").

Această informație a fost confirmată de Agenția Proprietății Publice, menționînd că noul proprietar al Fabricii de Tutun a devenit Compania Le Bridge Corporation Limited, care a achiziționat pachetul de acţiuni de 90,81%, ce aparţinea statului, acesta fiind scos în vînzare de autorități.

Suma tranzacției nu a fost încă făcută publică.

Acţiunile SA „TUTUN-CTC", în proporție de 90,81%, aparţineau statului, fiind scoase în repetate rînduri în vînzare, în cadrul licitațiilor de la Bursa de Valori din Moldova. Ultima dată a fost scos în vînzare la o licitație-concurs comercială pentru vînzarea de proprietăți publice, care a avut loc în perioada 12 octombrie-12 decembrie 2018.

Pachetul de acţiuni de 90,81% ale SA „TUTUN-CTC", cu capitalul social de 111,82 milioane de lei, a fost oferit spre vînzare la un preț inițial de 165,76 milioane de lei.

S.A. „TUTUN-CTC" importă, produce și comercializează produse din tutun.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vînzare , întreprindere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.