04 ianuarie 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 7561
Timp de un an de studii vor fi organizate trei sesiuni de bacalaureat
04 ianuarie 2019, 11:20 Realitatea moldovenească views 7561

Timp de un an de studii vor fi organizate trei sesiuni de bacalaureat

Pe parcursul unui an de studii vor fi organizate trei sesiuni de susținere a examenelor de bacalaureat, și nu două cum a fost pînă în prezent.

Legea care prevede acest lucru și decretul șefului statului privind promulgarea documentului vor fi publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Astfel, candidații care nu vor promova unele probe în urma celor două sesiuni de examinare ordinare, vor putea susține examenul de bacalaureat încă o dată. Însă, de această dată elevii vor trebui să achite o taxă de examen. Mărimea acesteia va fi stabilită de guvern.

În termen de trei luni de la data intrării în vigoare a documentului publicat în Monitorul Oficial, guvernul va aduce actele sale normative în concordanță cu noua lege.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

bacalaureat , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1963
Populația:
1369 locuitori

Sadovoe este un sat şi comună în subordinea administrativă a municipiului Bălţi. Sadovoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Bălți și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de locuitori. Satul Sadovoe a fost oficial înregistrat în anul 1963.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.