02 decembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 10240
Liceenilor li se va da a treia șansă la bacalaureat
02 decembrie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 10240

Liceenilor li se va da a treia șansă la bacalaureat

Elevii de liceu, care nu au luat note de trecere la examenele de bacalaureat, vor avea parte de a treia șansă să susțină testul în același an. Un proiect, în acest sens, a fost aprobat în lectură finală, astăzi, de către deputaţi.

Vicepreședintele Parlamentului Valeriu Ghilețchi a menționat că mulți elevi, după ce nu dau cele două sesiuni regulamentare, pleacă din țară și nu revin peste un an ca să mai dea examenele. Candidații vor trebui să achite și o taxă.

"Noi nu am putut specifica în lege care va fi această taxă, deoarece în fiecare an aceasta poate varia, în funcție de numărul acelora, care vor solicita examenul a treia sesiune pentru examenul de bacalaureat. Dacă taxa se va dovedi a fi mai mare, decît ar fi în stare un student să o plătească, atunci Guvernul va analiza posibilitatea subvenționării acestei taxe", a precizat vicepreședintele Parlamentului.

Deocamdată, nu a fost stabilită perioada, cînd va avea loc a treia sesiune. Valeriu Ghileţchi a înaintat propunerea Guvernului ca aceasta să se desfășoare în perioada august – începutul lunii septembrie.

Anul acesta, 38 la sută dintre candidații înscriși nu au luat note de trecere la examenele de bacalaureat.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

examen , bacalaureat , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.