07 iulie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 6468
Tot ce trebuie să știi dacă vrei să susții examenul în sesiunea suplimentară la BAC
07 iulie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 6468

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să susții examenul în sesiunea suplimentară la BAC

Perioada examenelor de bacalaureat e cea mai stresantă perioadă din viața unui elev.

Dacă din varia motive absolvenții nu au reușit să susțină proba din sesiunea de bază, aceștia pot depune o cerere pentru sesiunea suplimentară.

Pentru candidaţii care, din motive întemeiate, nu s-au prezentat la una sau mai multe probe ale examenului de bacalaureat în sesiunea de bază, se organizează o sesiune suplimentară. Aceşti candidaţi adresează, pînă la proba de examen sau imediat după încheierea probei de examen de la care au lipsit, dar nu mai tîrziu de trei zile de la producerea evenimentului, o cerere către Comisia Raională/Municipală de Examene în care solicită să fie admis în sesiunea suplimentară.

Cererea trebuie să fie însoţită, obligatoriu, de documente justificative, care confirmă absenţa de la proba/probele de examen. Decizia finală cu referire la admiterea în sesiunea suplimentară revine Comisiei Raionale/Municipale de Examene.

Candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază au dreptul să susţină, la cerere, repetat, probele de examen respective în sesiunea suplimentară.

Candidaţii care vor susţine repetat unele probe ale examenului de bacalaureat în sesiunea suplimentară vor depune o cerere, conform Anexei nr.10 la prezentul regulament, în scris, la Centrul de Bacalaureat, timp de 48 de ore de la afişarea rezultatelor contestaţiilor din sesiunea de bază.

Persoanele care au fost admise în sesiunea suplimentară și candidații care susțin repetat probele de examen în sesiunea suplimentară au dreptul să conteste rezultatele din sesiunea suplimentară la disciplinele respective.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

bacalaureat , examen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.