13 martie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 11793
Familiile persoanelor decorate post-mortem vor beneficia de sprijin financiar
13 martie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 11793

Familiile persoanelor decorate post-mortem vor beneficia de sprijin financiar

Lista beneficiarilor alocației lunare pentru merite deosebite față de stat pentru soția/soțul sau mama/tatăl persoanelor decorate post-mortem cu distincțiile de stat „Ordinul Republicii" sau cu ordinul „Ștefan cel Mare", fără condiția beneficierii de pensie sau alocație socială de stat, a fost extinsă, notează Noi.md.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul Hotărîrii de Guvern „Privind aprobarea Avizului asupra proiectului legii pentru modificarea articolului 22 din Legea cu privire la veterani".

În context, prin imtermediul prestației, familiile persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii" sau cu ordinul „Ștefan cel Mare" vor primi un sprijin financiar din partea statului pentru eroismul, de care a dat dovadă membrul familiilor acestora.

Pentru plata alocațiilor sociale pentru merite deosebite față de stat, în bugetul asigurărilor sociale de stat, au fost prevăzute mijloace financiare în valoare de 17,9 mil. lei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.