05 februarie 2018, 09:35 Realitatea moldovenească views 14508
Dodon ar putea semna un nou decret
05 februarie 2018, 09:35 Realitatea moldovenească views 14508

Dodon ar putea semna un nou decret

Președintele Igor Dodon ar putea semna săptămîna viitoare decretul cu noua componență a Consiliului Suprem de Securitate.

Totodată, imediat ce va fi aprobată, va convoca o ședința Consiliului la care se va discuta și despre declarația simbolică de unire cu România semnată deja de cîteva localități din Republica Moldova.

„Sper ca în următoarele 10 zile să fie convocată ședința", a declarat președintele pe 2 februarie, cînd a avut o scurtă conferință de presă după lansarea oficială a „Anului Ștefan Cel Mare și Sfînt". Tot vineri, premierul Pavel Filip a spus că va participa la viitoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate pentru că vrea să fie discutat statutul trupelor rusești din regiunea transnistreană, care în ultimul timp și-au intensificat exercițiile militare, în ciuda protestelor oficiale de la Chișinău, notează Europa Liberă.

Sursa: mesaj.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Decret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.