10 iunie 2017, 14:00 Realitatea moldovenească views 4483
Guvernul îi va asigura medical pe donatorii de organe neangajați
10 iunie 2017, 14:00 Realitatea moldovenească views 4483

Guvernul îi va asigura medical pe donatorii de organe neangajați

Donatorii de organe, neangajați în câmpul muncii, vor beneficia de poliță de asigurare obligatorie de asistenta medicală pe viață.

Guvernul urmează să aibă calitatea de asigurat pentru categoria respectivă de persoane, care trebuie să se afle la evidenta Agenției de Transplant. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, 9 iunie, în lectură finală de către Parlament, transmite IPN.

Potrivit proiectului, prelevarea, conservarea și transplantul de organe se va permite numai în instituții medico-sanitare publice autorizate de Ministerul Sănătății. Iar prelevarea, conservarea și transplantul de țesuturi și celule se va permite în instituții medico-sanitare nu neapărat publice, dar autorizate de minister.

Urmează să fie emise două ordine, unul privind autorizarea băncilor de țesuturi și/sau celule și a persoanelor juridice ce desfășoară activități de prelevare, transport, livrare și stocare de țesuturi și celule și altul privind autorizarea instituțiilor medico-sanitare ce desfășoară activități de transplant de țesuturi și celule.

În prezent aproape 900 de cetățeni necesită transplant de organe.

Sursa: point.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.