11 noiembrie 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 3604
Toate întreprinderile de stat vor fi supuse auditului anual
11 noiembrie 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 3604

Toate întreprinderile de stat vor fi supuse auditului anual

La toate întreprinderile de stat din Moldova va fi elaborat un mecanism de monitorizare regulată pentru evaluarea indicilor lor financiari şi, începînd cu anul 2017, în cadrul lor se va efectua un audit anual.

Acest angajament şi l-a asumat Guvernul Moldovei faţă de Fondul Monetar Internaţional pentru a preveni materializarea unor riscuri bugetar-fiscale. După cum se menţionează în scrisoarea Guvernului şi Băncii Naţionale a Moldovei către conducerea FMI, începînd cu anul 2017, după aprobarea de către Guvern în 2016 a deciziei respective, va fi creat un sistem de prezentare a rapoartelor trimestriale mai detaliate de către întreprinderile de stat.

S-a specificat că din anul 2015 se operează controale anuale ale majorităţii întreprinderilor mari de stat. Din anul 2017 auditul anual va fi obligatoriu pentru toate întreprinderile de stat, în conformitate cu prevederile Legii privind întreprinderile de stat şi municipale, care urmează să fie adoptată de parlament în anul 2016.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

întreprindere , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.