24 martie 2016, 11:15 Realitatea moldovenească views 4255
În Moldova va fi promovată activ economia „verde”
24 martie 2016, 11:15 Realitatea moldovenească views 4255

În Moldova va fi promovată activ economia „verde”

În sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii (ÎMM) al Moldovei va fi întreprins un şir de măsuri pentru promovarea economiei „verzi".

Cel puțin asta a promis viceministrul Economiei Vitalie Iurcu, luînd cuvîntul în cadrul Conferinţei regionale privind promovarea unei activități mai prietenoase mediului pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM) în ţările Parteneriatului Estic. El a specificat că dezvoltarea afacerilor eco-responsabile este o premiză importantă pentru o creştere economică durabilă.

Vitalie Iurcu a comunicat că, în prezent, Ministerul Economiei susţine consultaţii publice în vederea includerii unui şir de acţiuni de promovare a economiei ecologice în Strategia de dezvoltare a sectorului IMM-urilor pentru 2012-2020, orientate spre susţinerea întreprinderilor mici și mijlocii în implementarea principiilor de dezvoltare ecologică și durabilă.

El a mai specificat importanţa continuării iniţiativelor lansate privind promovarea dezvoltării economiei durabile în Moldova, incluse în Strategia Naţională de Dezvoltare pînă în 2020, Strategia de mediu pentru anii 2014-2023, Strategia energetică pînă în 2030, care vor avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a ţării noastre.

Scopul Conferinţei regionale susţinute la Chişinău în perioada 22-23 martie este consolidarea politicilor publice pentru ecologizarea IMM-urilor prin respectarea legislaţiei de mediu, examinarea rezultatelor proiectelor pilot în acest domeniu, efectuate în patru ţări ale Parteneriatului Estic (Armenia, Georgia, Moldova şi Ucraina), precum şi schimbul de experienţă.

Conferinţa este organizată cu suportul financiar al Guvernului Germaniei, în cadrul programului „Promovarea dezvoltării economice verzi în ţările Parteneriatului Estic" (EaP GREEN), finanţat de Comisia Europeană şi implementat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în cooperare cu Comisia Economică pentru Europa a Naţiunilor Unite (CEE-ONU), Programul de Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) şi Organizaţia pentru Dezvoltare Industrială a Naţiunilor Unite (UNIDO).

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

business , economie , întreprindere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1196 locuitori

Oneşti este un sat din cadrul comunei Zăbriceni, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț și la 9 km de stația de cale ferată Brătușeni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1196 de oameni. Prima atestare documentară a satului Onești din ținutul Hotin datează din 7 martie 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.