27 august 2015, 15:30 Realitatea moldovenească views 4025
Киртока: Пора стать независимыми - от некомпетентности, глупости, коррупции и бюрократизма
27 august 2015, 15:30 Realitatea moldovenească views 4025

Киртока: Пора стать независимыми - от некомпетентности, глупости, коррупции и бюрократизма

Consilierul municipiului Chişinău din partea fracţiunii comuniştilor, omul de afaceri Vasilii Chirtoca i-a felicitat, prin intermediul reţelelor sociale, pe cetăţenii Republicii Moldova cu sărbătoarea „restaurării complete a statalităţii moldoveneşti", în legătură cu aniversarea a 24-a a independenţei Republicii Moldova, marcată în ţara noastră pe 27 august, transmite NOI.md.

„Noi, oamenii de afaceri din Republica Moldova suntem nişte optimişti irecuperabili, de aceea, vom considera că politicienii noştri s-au antrenat timp de 24 de ani, au înţeles cîte ceva şi că e timpul să devenim cu adevărat independenţi şi să ne dezvoltăm ţara", a sris Vasilii Chirtoca. E timpul să devenim independenţi de incompetenţă, prostie, corupţie şi birocraţie.

E timpul să ne debarasăm de proştii din politică, care sunt comozi pentru unii parteneri străini, orice dorinţă a cărora aceşti „politicieni" o percep ca pe un ordin de a acţiona. A venit timpul să ne învăţăm să alegem politicienii, care îşi iubesc ţara şi sunt capabil cu adevărat să-i fie utili. A venit timpul să nu mai considerăm că tot ce vine de peste hotare este cel mai bun, iar noi trebuie doar să copiem experienţa şi cunoştinţele străine.

Trebuie să începem să ne preţuim trecutul, să începem să-l controlăm, urmînd concluziile clasicului: „cel ce ţine sub control trecutul, controlează viitorul, iar cel ţine sub control prezentul, controlează trecutul". Trecutul nostru, prin sistemul de învăţămînt şi ştiinţă, din nou se află sub controlul celor care nu-şi iubesc ţara şi, se pare, că vor s-o vîndă cît mai ieftin.

Dar, repet, noi putem să contăm pe un viitor mai bun – avem un tineret minunat, care nu este indiferent, s-a creat o întreagă pleiadă de oameni de afaceri, care sunt gata să investească în ţara lor, oamenii au călătorit prin lume şi au înţeles că este posibil să facă ordine rapid şi în ţara lor, am cîştigat experienţă şi înţelegerea multor probleme.

Eu văd cum unii politicieni aflaţi la putere încep să înţeleagă că mai departe trebuie să uite de „interese" şi să înceapă a dezvolta ţara. Sper că trecerea de la realizarea intereselor spre dezvoltare va avea loc repede, eficient şi fără revoluţii.

Vă felicit pe toţi cu sărbătoarea restaurării complete a statalităţii moldoveneşti!"

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.