11 iunie 2014, 14:20 Realitatea moldovenească views 7196
11 iunie 2014, 14:20 Realitatea moldovenească views 7196

Moldovenii vor primi mai multe medicamente compensate


Foto: infocs.ro

Lista medicamentelor compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală s-a extins cu nouă denumiri comune internaţionale, relatează MOLDPRES.

Potrivit Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM), pentru tratamentul maladiilor cardiovasculare, lista s-a extins cu trei grupuri de denumiri comune internaţionale, compensate parţial.

Pentru tratamentul maladiilor aparatului digestiv, lista a fost completată cu o denumire comună internaţională de medicamente. În lista medicamentelor compensate integral au fost incluse preparate noi pentru tratamentul unor maladii rare, cum ar fi mucoviscidoza şi scleroza multiplă. Pentru maladiile oftalmologice sînt compensate integral medicamentele cu substanţa activă travoprostum+timololum, iar pentru bolile psihice - încă două denumiri comune internaţionale.

Medicamentele pot fi găsite în toate farmaciile contractate de CNAM în baza reţetei completate şi eliberate de medicul de familie şi, după caz, a comisiei de specialitate instituţionale republicane sau teritoriale.

În prezent CNAM compensează 87 de denumiri comune internaţionale de medicamente.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1945 locuitori

Căzăneşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Căzăneşti, Vadul-Leca și Vadul-Leca Nou. Localitatea este situată la distanța de 40 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1945 de oameni. Satul Căzănești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.