Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 740 Vizualizări

Rezultate bune pentru tenismana Cristina Bucșa la Australian Open


Tenismena spaniolă originară din Chișinău, Cristina Bucșa, s-a calificat în această dimineață în turul secund al probei de simplu feminin, pe tabloul principal al turneului de Mare Șlem de la Australian Open.

Bucșa a învins-o în trei seturi cu scorul de 2-6, 6-0, 6-2 pe nemțoaica Eva Lys, sportivă clasată pe locul 126 în topul WTA. Tenismena a avut o prestație incredibilă în calificări, obținînd trei victorii consecutive, grație acestor succese ea s-a calificat al doilea an consecutiv pe tabloul principal la competiția de la Antipozi, iar în partida cu japoneza Nao Hibino, a salvat 12 mingi de set ale adversarei, transmite radiomoldova.

Cristina Bucșa, antrenată de tatăl său, Ion Bucșa, fost biatlonist moldovean, o va întîlni în turul secund pe canadianca de origine romînă, Bianca Andreescu, care la rîndul ei a învins-o fără probleme în runda inaugurală pe cehoaica Maria Buzcova.

Cuvinte cheie:

tenis , sport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cotovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Citeşte mai departe