Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1648 Vizualizări

Impozite pentru coletele care au valoare de peste 150 de euro


Limita de scutire a taxei pentru coletele trimise dintr-o țară străină către un destinatar din Moldova va fi redusă de la 200 la 150 de euro. Modificările au fost adoptate în august 2021 și se conțin în Codul Vamal. Acestea vor intra în vigoare de pe 1 iulie 2023.

Conform documentului, limita de scutire de taxe a costului coletelor trimise de o persoană fizică dintr-o țară străină către o altă persoană fizică din Moldova va fi și ea redusă la 150 de euro. Menționăm că, până acum, limită este de 300 de euro pentru trimiterile poștale transportate pe uscat, sau de 430 de euro pentru coletele transportate cu avionul sau pe mare.

Indiferent de valoare, nu vor fi scutite de taxe de import produsele alcoolice, produsele din tutun, parfumurile și apa de toaletă.

Cuvinte cheie:

taxa , colete , impozit

Localităţile Moldovei şi diasporei

Valea Coloniţei

Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
147 locuitori

Valea Coloniţei este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Valea Coloniţei a fost înființat în anul 1913.

Citeşte mai departe