Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1031 Vizualizări

Moldovenii din diasporă se pot programa on-line pentru servicii consulare


Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția pentru Guvernare Electronică au anunțat astăzi că au lansat în regim de pilotare primul portal național de programări pentru servicii consulare prestate în misiunile diplomatice ale Republicii Moldova peste hotarele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit MAEIE, portalul www.programari.gov.md oferă posibilitate cetățenilor din diasporă să se programeze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil.

La prima etapă, serviciul de programare va fi valabil pentru 13 locații, urmând a fi extins gradual pentru întreaga rețea consulară a țării noastre.

Pentru a realiza o programare, solicitantul va introduce câteva date de identificare, cum ar fi numele, prenumele, IDNP-ul, adresa de domiciliu, telefonul de contact, adresa de e-mail, va selecta tipul serviciului, data și ora programării.

Rezultatul va fi transmis la adresa de e-mail a solicitantului pentru confirmare.

Cuvinte cheie:

MAEIE , diaspora , Servicii consulare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Trebujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1449 locuitori

Trebujeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butuceni, Morovaia și Trebujeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1449 de oameni. Satul Trebujeni a fost menționat documentar în anul 1575.

Citeşte mai departe