Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 2591 Vizualizări

Moldoveancă, după șase ani petrecuți în Marea Britanie: „Mereu am fost străină”


Nu e ușor să o iei de la capăt oriunde în lume, mai ales cînd nimeni nu te așteaptă cu „pîine și sare”. Eroina de astăzi a proiectului „Nicăieri nu-i ca acasă” povestește în lacrimi despre experiența trăită în Marea Britanie, dorul care-o măcina zilnic și cît de străină se simțea într-o țară despre care majoritatea vorbesc doar de bine.

Nicoleta Popescu este antreprenoare și, alături de soțul ei, a luat decizia de a planta o livadă de alun în satul de baștină, imediat ce a revenit în R. Moldova, după șase ani petrecuți peste hotare. Zice că nu regretă nicio clipă decizia pe care a luat-o și se declară fericită, pentru că are toate ingredientele necesare, chiar dacă ale ei „căutări” au fost deloc ușoare.

Întreaga poveste a Nicoletei o puteți vedea în interviu pe Noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , Marea Britanie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Floreşti

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Citeşte mai departe