Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 579 Vizualizări

O nouă asociație a moldovenilor din Rusia și-a început activitatea la Iaroslavl


Moldovenii din regiunea Iaroslavl și-au creat o asociație diasporală proprie – „Moldovenii Iaroslaviei” (Молдоване Ярославии).

Despre acest lucru a anunțat Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, menționînd că, la evenimentul de inaugurare „Hora pe Volga” au participat reprezentanții mai multor organizații diasporale moldovene din Rusia, oficiali locali, dar și ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Darii.

Oficialii prezenți au salutat crearea asociației diasporale, chemînd la o participare activă a comunității moldovene în diverse activități și au promis să acorde toată susținerea necesară în activitate.

De asemenea, în cadrul evenimentului au evoluat mai mulți artiști ai diasporei din Rusia.

În prezent, organizația „Moldovenii Iaroslaviei” numără în jur de 100 de membrii și susținători. Liderul acesteia, Elena Horozova, este originară din Chișinău.

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţipala

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe