Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1105 Vizualizări

Cetățenii Republicii Moldova care muncesc în Spania vor beneficia de pensii


Decretul de promulgare și Legea pentru ratificarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Regatul Spaniei au fost publicate în Monitorul Oficial, comunică Moldpres.

Prevederile acordului vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vîrstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de către fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Pînă în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sînt în vigoare.

Cuvinte cheie:

Spania , pensie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Boghenii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
585 locuitori

Boghenii Noi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Izvoreni, Boghenii Vechi, Boghenii Noi, Mirceşti și Poiana. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ungheni și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Boghenii Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Citeşte mai departe