Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 670 Vizualizări

Moldovenii care muncesc în Spania ar putea beneficia de pensii


Moldovenii care muncesc în Spania vor beneficia de garanții sociale. Astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat raportul pentru ratificarea unui Acord încheiat între Republica Moldova și Regatul Spaniei, care prevede acest lucru.

Documentul vizează cetățenii moldoveni care au muncit în Spania, precum și cetățenii spanioli care au fost angajați în țara noastră. Este vorba despre angajați, lucrători independenți sau detașați, personalul întreprinderilor de transport internațional, al misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare. Beneficiarii vor putea primi pensii pentru limită de vîrstă, pensii și indemnizații de dizabilitate generală sau cauzate în urma accidentelor de muncă ori de boli profesionale, dar și pensii de urmaș, transmite moldovenii.md cu referire la moldpres.md.

Valoarea pensiilor va fi calculată proporțional, de fiecare stat, în funcție de perioada de asigurare realizată pe teritoriul propriu.

Acordul în domeniul securității sociale dintre R. Moldova și Spania a fost semnat la 21 iulie curent. Pînă în prezent, țara noastră a încheiat acorduri similare cu 16 state, iar 14 dintre ele sînt în vigoare.

Cuvinte cheie:

cetățeni , Moldova , Spania , pensie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Codru

Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Citeşte mai departe