Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
08 septembrie 2022, 14:30 Diaspora moldovenească views 2575
La întîlnirea cu diaspora din Danemarca Grosu și-a îndemnat compatrioții să revină acasă
Foto: facebook.com/igorgrosupentrumoldova
08 septembrie 2022, 14:30 Diaspora moldovenească views 2575

La întîlnirea cu diaspora din Danemarca Grosu și-a îndemnat compatrioții să revină acasă

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Copenhaga, în seara zilei de ieri, șapte septembrie, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Danemarca.

Discuțiile s-au referit la viitorul țării noastre, actul de guvernare și situația politică din țară, îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum pot fi atrași mai mulți tineri în serviciul public. „M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Majoritatea din ei sînt studenți sau proaspăt absolvenți”, a remarcat președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri ca, după încheierea studiilor, să revină acasă pentru a munci toți împreună pentru binele țării. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă etc., iar pentru asta avem nevoie de cît mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a spus Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a informat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le poartă autoritățile pentru semnarea unui acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. A fost menționată și intenția de a deschide o Ambasadă a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență ale actelor urmează a fi organizate la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. „Soluții sînt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul transmis de șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, își încheie astăzi vizita oficială efectuată în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Grosu , discuție , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
96 locuitori

Pîcalova este un sat din cadrul comunei Andreevca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Rîbnița și la 117 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2010, populaţia localității constituia 96 de oameni. Satul Pîcalova a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.