Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 716 Vizualizări

La întîlnirea cu diaspora din Danemarca Grosu și-a îndemnat compatrioții să revină acasă


Foto: facebook.com/igorgrosupentrumoldova

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat la Copenhaga, în seara zilei de ieri, șapte septembrie, cu cetățenii moldoveni stabiliți în Danemarca.

Discuțiile s-au referit la viitorul țării noastre, actul de guvernare și situația politică din țară, îmbunătățirea calității instituțiilor publice și cum pot fi atrași mai mulți tineri în serviciul public. „M-am bucurat să văd tineri ambițioși și deștepți, dornici să schimbe lumea în bine. Majoritatea din ei sînt studenți sau proaspăt absolvenți”, a remarcat președintele Parlamentului.

Șeful Legislativului i-a îndemnat pe tineri ca, după încheierea studiilor, să revină acasă pentru a munci toți împreună pentru binele țării. „Avem multe lucruri de făcut, reforme în domenii cheie, proiecte de infrastructură, energie regenerabilă etc., iar pentru asta avem nevoie de cît mai mulți oameni școliți și bine intenționați”, a spus Igor Grosu.

Totodată, șeful Legislativului i-a informat pe cetățenii moldoveni din Danemarca despre discuțiile pe care le poartă autoritățile pentru semnarea unui acord între Republica Moldova și Danemarca pentru convertirea permiselor de conducere. A fost menționată și intenția de a deschide o Ambasadă a Republicii Moldova la Copenhaga, iar pentru perfectarea de urgență ale actelor urmează a fi organizate la necesitate echipe mobile de la alte oficii consulare din regiune. „Soluții sînt, important să le găsim pe cele mai bune și să ajutăm oamenii noștri oriunde s-ar afla. Cetățenii noștri trebuie să știe – îi așteptăm acasă pentru a construi împreună Moldova modernă pe care ne-o dorim cu toții”, a fost mesajul transmis de șeful Legislativului.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, își încheie astăzi vizita oficială efectuată în Regatul Danemarcei, în perioada 5-8 septembrie 2022.

 

 

Cuvinte cheie:

Igor Grosu , discuție , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrnova

Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
2050 locuitori

Tîrnova este un sat şi comună din raionul Edineţ. Tîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul drept al rîului Racovăț, la o distanță de 18 km de orașul Edineț, la 33 km de stația de cale ferată Brătușeni şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2050 de oameni. Satul Tîrnova, din ținutul Hotin, este atestat documentar la 17 aprilie 1576, cu denumirea Truineva.

Citeşte mai departe