Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1533 Vizualizări

Ce spune Președinția despre filmulețul Maiei Sandu în care „cheamă diaspora acasă


Foto: stiri.md

Filmulețul președintei Maia Sandu cu privire la legea ce scutește bunurile moldovenilor din diasporă de unele taxe, atunci cînd aceștia decid să revină acasă a provocat discuții pe rețele de socializare, transmite unimedia.

Unele surse scriu că realizarea video-ului ar fi costat peste 14 mii de euro, în proces fiind implicate mai multe persoane și locații. Președinția neagă aceste informații.

„Video la care vă referiți a fost produs de echipa care asigură comunicarea Președintei Maia Sandu și a instituției prezidențiale. Acesta nu a presupus contractarea unei companii de producție sau alocarea unor resurse suplimentare, inclusiv din banii publici”, a declarat pentru UNIMEDIA purtătoarea de cuvînt a șefei statului, Sorina Ștefîrță.

„Acum, revenirea acasă devine mai simplă. Parlamentul a votat în lectură finală inițiativa mea legislativă, care îi va scuti pe cei care revin cu traiul în Republica Moldova de taxe pentru introducerea în țară a obiectelor de uz personal și a unui mijloc de transport.

Republica Moldova se schimbă. Cetățenii au ales calea dezvoltării după model european. Războiul se va termina - iar noi vom continua să construim o Moldovă mai bună pentru oameni. Cine, dacă nu noi?

Pune umărul la schimbarea în țara ta. Te așteptăm acasă!”, spune Maia Sandu în filmulețul cu pricina.

 

 

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Parcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Citeşte mai departe