Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 889 Vizualizări

Vești bune pentru moldovenii stabiliți în Spania


Foto: Facto Foto/Getty

Președintele Maia Sandu a anunțat că astăzi, la Madrid, a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale, care garantează dreptul la pensie al cetățenilor ce au lucrat în ambele state.

Conform acordului, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de pensii din ambele state, a menționat șefa statului.

"Vești bune pentru moldovenii stabiliți în Spania. Astăzi, la Madrid, a fost încheiat un acord în domeniul securității sociale, care garantează dreptul la pensie cetățenilor țărilor noastre care au lucrat în ambele țări.

Conform acordului, la întrunirea condițiilor de pensionare, cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de pensii din ambele state, iar pensiile vor fi calculate proporțional cu stagiile de cotizare în fiecare țară, conform legislației Moldovei și Spaniei. Acordul vizează nu doar pensiile pentru limită de vîrstă, dar și cele de urmaș sau de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională", a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

Ea a precizat că vor fi depuse efroturi pentru a fi semnat astfel de acorduri cu toate statele în care locuiesc un număr mare de cetățeni moldoveni.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tocmagiu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1575 locuitori

Tocmagiu este un sat din comuna Teiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Grigoriopol și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Tocmagiu alcătuia 1575 de oameni în anul 2011. Satul Tocmagiu a fost menționat documentar în anul 1790.

Citeşte mai departe