Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1444 Vizualizări

Popescu s-a întîlnit la Paris cu diaspora din Franța


Foto: facebook.com/NicuPopescuMd

În cadrul vizitei de lucru din aceste zile la Paris, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu s-a întîlnit cu reprezentanții diasporei moldovenești din Franța.

„Le-am confirmat conaționalilor noștri că depunem în acest moment toate eforturile politice și diplomatice pentru recunoașterea permiselor precum și pentru negocierea acordului pe securitate socială, subiect abordat inclusiv de către doamna președintă Maia Sandu la întîlnirea avută cu președintele francez Emmanuel Macron.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

În cadrul discuțiilor vicepremierul Nicu Popescu a comunicat faptul că este planificată suplinirea cu personal a oficiului consular din Paris și că începînd cu 1 ianuarie 2023 taxele consulare vor fi reduse la jumătate.

De asemenea, oficialul moldovean a menționat că proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale celor care vor să revină cu traiul înapoi în țară este deja în Parlament, totodată în Legislativ fiind declanșate procedurile și pentru crearea unui grup de lucru care va accelera găsirea de soluții pentru interacțiunea mai eficientă cu Diaspora, dar și pentru implicarea cu succes a celor aflați momentan peste hotare în viața din Republica Moldova.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cazaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Citeşte mai departe