Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1333 Vizualizări

Inițiativa privind facilitățile pentru moldovenii ce vor să revină în țară, transmisă Parlamentului


Foto: tribuna.md

Maia Sandu a transmis Parlamentului, în această săptămînă, o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova, informează Noi.md.

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni.

Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Președinta Maia Sandu menționează că întoarcerea acasă a cetățenilor noștri trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărîți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încît cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcînd din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, spune șefa statului.

Налоговые и таможенные льго... by Ольга Горчак

Localităţile Moldovei şi diasporei

Etulia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1808
Populația:
2567 locuitori

Etulia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Etulia Nouă, Etulia și loc.st.c.f. Etulia. Localitatea se află la distanța de 113 km de municipiul Comrat și la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2567 de oameni. Satul Etulia a fost menționat documentar în anul 1808.

Citeşte mai departe