Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
16 ianuarie 2022, 11:00 Diaspora moldovenească views 3388
Cum să păstrăm cultura, tradițiile și limba moldovenească în rîndul tinerilor migranți?
16 ianuarie 2022, 11:00 Diaspora moldovenească views 3388

Cum să păstrăm cultura, tradițiile și limba moldovenească în rîndul tinerilor migranți?

Diaspora moldovenească din Rusia depune eforturi mari pentru a păstra cultura, tradițiile și limba moldovenească în rîndul tinerei generații de migranți, dar are nevoie de sprijin pentru aceste activități, deoarece nu dispune de resursele necesare.

Despre acest lucru într-un interviu pentru portalul Noi.md a declarat Elena Bulhak, copreședinta Centrului cultural comunitar ”Comunitatea moldovenilor” (Kursk).

”Toate evenimentele culturale, organizate de Comunitate, au scopul de a păstra cultura noastră. Întotdeauna invităm membrii comunității la aceste evenimente, ele se bucură de multă popularitate. Demult ne dorim să organizăm pentru copiii membrilor comunității o școală duminicală, unde ei să învețe limba și literatura moldovenească, tradițiile poporului nostru însă, cu regret, pentru aceasta avem nevoie de resurse, de care Comunitatea nu dispune”, a spus ea.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.