Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 773 Vizualizări

Elena Bulhac: în Rusia, atitudinea față de moldoveni este foarte bună, altfel nici nu poate fi


Cum trăiesc moldovenii în Rusia? Cu ce se ocupă, duc dorul patriei, cum îi tratează băștinașii? La aceste întrebări ale sitului Noi.md a răspuns Elena Bulhac, copreședinta Centrului cultural comunitar ”Comunitatea moldovenilor” (Kursk ).

Elena, cum ați ajuns la Kursk?

Istoria stabilirii mele la Kursk este interesantă… La început, la Kursk a mers fiica mea Cristina, care fusese înmatriculată la Universitatea de stat din Kursk conform cotei Rossotrudnicestvo, peste un an copiii m-au convins și eu am acceptat să mă mut. Mezinul, Ion, absolvea atunci clasa IX la Orhei, și la întrebarea privind planurile lui de studii pe viitor mi-a răspuns că va continua studiile doar dacă va fi alături de sora sa. Evident, am căzut de acord, căci ei se simt foarte atașați reciproc. Chiar și azi, că fiecare are propria familie, ei îs nedespărțiți, și eu mă mîndresc cu asta.

Timpul trecea, cu fiece zi îmi era tot mai greu să trăiesc, să muncesc, în timp ce copiii mei erau departe de mine. Casa era pustie, la fel și sufletul meu... Fără să înțeleg, am rămas fără aripi, fără sufletele apropiate, fără copiii mei.

Într-o bună zi am luat și am mers în ospeție la ei. Mi s-a părut atunci că la întoarcere îmi va fi mai ușor, din păcate însă era tot mai dificil. La urma urmei, am decis să mă mut la copii. Așa m-am stabilit la Kursk.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , diaspora

Localităţile Moldovei şi diasporei

Saca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1821
Populația:
470 locuitori

Saca este un sat din cadrul comunei Ghelăuza, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Strășeni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 470 de oameni. Satul Saca a fost menționat documentar în anul 1821.

Citeşte mai departe