Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 978 Vizualizări

Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga


Diaspora moldovenească a participat la sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiunea Kaluga a Federației Ruse, prezentînd pe larg publicului cultura, tradițiile și obiceiurile poporului moldovenesc, relatează Noi.md

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, în special, ca parte activă a comunității din regiune, concetățenii noștri au participat la Festivalul naționalităților și confesiunilor religioase „Coroana prieteniei” din orașul Kaluga, fiind reprezentați de interpretele de muzică ușoară și populară Viorela Evseeva, Elvira Curiș și Luciana Andronic.

Cu această ocazie, reprezentantul Ambasadei a venit cu un cuvânt de salut pe scena evenimentului, în care a mulțumit autorităților locale pentru buna cooperare cu reprezentanții diasporei moldovene locale și a invitat pe toți cei prezenți să descopere Republica Moldova prin tradițiile, arta și poporul său.
La reuniunea diaporei din Kaluga s-au alăturat și membrii ansamblului de muzică populară și dans „Bucuria” din orașul Tarusa.

În cadrul vizitei sale la Kaluga, Sergiu Corcodel a discutat despre îmbunătățirea interacțiunii între Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și diaspora moldovenească din regiunea Kaluga.

Cetățenii moldoveni au comunicat cu reprezentantul Ambasadei pe subiecte de ordin consular și cooperare culturală, diplomatul subliniind deschiderea misiunii diplomatice pentru interacțiunea cu toți cetățenii moldoveni, oriunde s-ar afla.

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , cultura , traditie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pietrosu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
798 locuitori

Pietrosu este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Măgura Nouă, Pietrosu și Măgura. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pietrosu a fost menționat documentar în anul 1620.

Citeşte mai departe