Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
21 decembrie 2021, 14:00 Diaspora moldovenească views 3494
Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga
21 decembrie 2021, 14:00 Diaspora moldovenească views 3494

Cultura și tradițiile moldovenești au fost prezentate în regiunea Kaluga

Diaspora moldovenească a participat la sărbătoarea naționalităților și confesiunilor religioase din regiunea Kaluga a Federației Ruse, prezentînd pe larg publicului cultura, tradițiile și obiceiurile poporului moldovenesc, relatează Noi.md

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, în special, ca parte activă a comunității din regiune, concetățenii noștri au participat la Festivalul naționalităților și confesiunilor religioase „Coroana prieteniei” din orașul Kaluga, fiind reprezentați de interpretele de muzică ușoară și populară Viorela Evseeva, Elvira Curiș și Luciana Andronic.

Cu această ocazie, reprezentantul Ambasadei a venit cu un cuvânt de salut pe scena evenimentului, în care a mulțumit autorităților locale pentru buna cooperare cu reprezentanții diasporei moldovene locale și a invitat pe toți cei prezenți să descopere Republica Moldova prin tradițiile, arta și poporul său.
La reuniunea diaporei din Kaluga s-au alăturat și membrii ansamblului de muzică populară și dans „Bucuria” din orașul Tarusa.

În cadrul vizitei sale la Kaluga, Sergiu Corcodel a discutat despre îmbunătățirea interacțiunii între Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă și diaspora moldovenească din regiunea Kaluga.

Cetățenii moldoveni au comunicat cu reprezentantul Ambasadei pe subiecte de ordin consular și cooperare culturală, diplomatul subliniind deschiderea misiunii diplomatice pentru interacțiunea cu toți cetățenii moldoveni, oriunde s-ar afla.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Rusia , cultura , tradiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
601 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 601 locuitori. Satul Făgădău a fost menționat documentar în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.