Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1754 Vizualizări

Valentina Naforniță s-a întîlnit cu Maia Sandu la Viena


Președinta Maia Sandu a plecat într-o vizită oficială de două zile la Viena, la invitația omologului său austriac, Alexander Van der Bellen, transmite Noi.md cu referire la ea.md. Șefa statului s-a întîlnit cu mai mulți oficiali și diaspora din Austria.

Soprana Valentina Naforniță a primit o invitație specială din partea președintelui Austriei, Alexander Van der Bellen. Artista se declară onorată și profund emoționată:

„Viena! Mulți ani am spus că acest oraș este a doua mea casă. Cît de frumos și onorant a fost pentru mine să fiu invitată de către Excelența Sa președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, la un eveniment în onoarea vizitei Excelenței Sale președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în Austria.

Cu emoții frumoase și cu gratitudine mă întorc în Elveția, unde ne continuăm repetițiile pentru premiera noastră de Nunta lui Figaro, Mozart”.

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Viena

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohoarna

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
2002 locuitori

Pohoarna este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Pohoarna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 29 km de orașul Șoldănești și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2002 oameni. Prima mențiune documentară a satului Pohrebea datează din anul 1527.

Citeşte mai departe