Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 867 Vizualizări

În Rusia s-a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților


Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a propus schimbarea ordinii de ședere a migranților și introducerea a trei regimuri de migrație: ședere pe termen scurt, ședere pe termen lung și ședere permanentă. Despre acest lucru a anunțat Primul Ministru adjunct al Afacerilor Interne, Alexandr Gorovoi, citat de "MIA Media".

El a menționat că regimul de ședere pe termen lung va înlocui permisul de ședere temporară. Acest regim își asumă dreptul unui străin de a rămîne în Rusia mai mult de 90 de zile timp de șase luni.

Regimul de ședere pe termen scurt va permite străinului să se afle în Rusia pînă la 90 de zile. În viitor, migrantul va trebui fie să părăsească teritoriul țării, fie să obțină un permis de ședere pe termen lung.

Dreptul de ședere permanentă implică obținerea unui permis de ședere, precum și posibilitatea dobândirii cetățeniei. De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne intenționează să schimbe abordarea față de studierea străinilor în Rusia.

"Străinii care aparțin categoriilor prioritare de absolvenți vor putea conta pe o procedură simplificată de obținere a cetățeniei ruse", a spus Gorovoi.

Șeful Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul Președintelui Federației Ruse (HRC), Valerii Fadeev, a declarat că Rusia intenționează să prelungească moratoriul privind deportarea migranților ilegali după 30 septembrie.

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , migranți

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baccealia

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1712 locuitori

Baccealia este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baccealia și Tricolici. Localitatea se află la distanța de 14 km de oraşul Căuşeni şi la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1712 oameni. Satul Baccealia a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Citeşte mai departe