Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1124 Vizualizări

Informație importantă pentru cetățenii moldoveni din Rusia!


La Moscova, poliția le-a reamintit migranților că pe 30 septembrie se încheie acțiunea scutirilor introduse pe fundalul pandemiei de coronavirus. Despre acest lucru s-a anunțat luni, 27 septembrie, pe site-ul departamentului de la Moscova al Ministerului Afacerilor Interne.

În mesaj se spune că străinii care se află în Rusia trebuie să-și legalizeze statutul în țară înainte de octombrie. Se precizează că cei care au sosit înainte de 15 martie 2020 și nu au motive legale, la situația din 16 iunie 2021, de a se afla în țară, se pot adresa la Ministerul Afacerilor Interne scriind o cerere cu solicitarea de soluționare a situației lor juridice.

Ulterior, migranții vor putea solicita permise de muncă și de ședere temporară sau permanentă.

Anterior a devenit cunoscut faptul că Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei a găsit o modalitate de a consolida controlul asupra migranților din țară cu ajutorul tehnologiilor informaționale.

Cuvinte cheie:

Rusia , moldovenii , migranți

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dărcăuţii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1 locuitor

Dărcăuţii Noi este un cătun din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, în cătun locuia o singură persoană. Cătunul Dărcăuţii Noi a fost înființat în anul 1948.

Citeşte mai departe