Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 4096 Vizualizări

Videoclipul unui moldovean din străinătate a devenit viral pe Facebook


Videoclipul amatorial al unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook avînd mii de like-uri și de distribuiri. Tînărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor.

În timpul unei pauze de muncă și-a încîntat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cîndva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook. Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cîntecului compus și interpretat de tînărul moldovean, au ajuns la sufletele moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cîntecul lui: „Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină. „Pentru că salariile sînt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sînt de 3 ani în Irlanda”, ne-a mărturisit.

Cuvinte cheie:

diaspora , moldovenii , piesă

Localităţile Moldovei şi diasporei

Receşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Citeşte mai departe