Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
11 iulie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 3758
Primii moldoveni care au votat în străinătate
11 iulie 2021, 09:30 Diaspora moldovenească views 3758

Primii moldoveni care au votat în străinătate

Prima secție de votare pentru diaspora moldovenească a fost deschisă la ora 07:00 (ora 01:00 Chișinău), în Japonia. Astfel, moldovenii din Japonia pot merge pentru a vota la Tokio și Beijing.

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că primii alegători care și-au exercitat dreptul de vot în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate sunt Dorin și Liudmila Guțu, stabiliți de 14 ani în prefectura Toyama.

"Pentru a participa la votare în cadrul secției constituite la sediul ambasadei Republicii Moldova din Tokio, soții Guțu au călătorit 400 de km, timp de 5 ore cu mașina.

Dorin este antreprenor în domeniul IT și importator de vinuri moldovene în Japonia, iar Liudmila este profesoară la școala de limbă engleză pe care a fondat-o în localitate.

Tinerii au venit la votare împreună cu cei doi copii și au declarat că „Participarea la alegeri reprezintă cea mai bună lecție de patriotism care putem să o oferim copiilor noștri.

Fiind de 14 ani plecați peste hotare, ne bucurăm pentru posibilitatea de a vota pentru un viitor prosper și sperăm mult ca cetățenii din țară cât și cei din diasporă să meargă astăzi la vot. Votul fiecărui om contează", se arată într-un comunicat MAEIE.

Reamintim că toate cele 150 de secții de vot din străinătate vor fi deschise între orele 7:00 - 21:00 (ora locală din fiecare stat).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
7546 locuitori

Truşeni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Truşeni şi Dumbrava. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7546 locuitori. Satul Trușeni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.