Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1535 Vizualizări

Moldovenii în Rusia. Migranții ilegali din CSI au fost avertizați cu expulzarea


Ministrul adjunct al Aafcerilor Interne al Rusiei, Alexandr Gorovoi, a avertizat migranții ilegali cu privire la expulzarea din Rusia, cerînd ca reprezentanții țărilor CSI să controleze situația în mod independent. Despre acest lucru a anunțat TASS.

Potrivit ministerului, în Rusia se află ilegal mai mult de 300 de mii de cetățeni din Uzbekistan, mai mult de 200 de mii de originari din Tadjikistan, precum și sute de mii de migranți din Ucraina, Moldova, Azerbaidjan, Armenia, Kîrgîzstan și Kazahstan.

Gorovoi a remarcat faptul că începînd cu 18 martie, Ministerul Afacerilor Interne a oprit în totalitate practica aplicării legii pentru nativii din țările CSI pentru încălcarea regimurilor de migrație, cu toate acestea, dacă numărul lor nu se va reduce pînă la 15 iunie, atunci contravenienții vor fi pedepsiți, în special, aceștia riscă să fie expulzați din țară și impusă interdicția de intrare în Rusia.

Cuvinte cheie:

migranți , Rusia , Moldova

Localităţile Moldovei şi diasporei

Solnecinoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
525 locuitori

Solnecinoe este un sat din cadrul orașului Camenca, din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Camenca și la 161 km de Chișinău. Populaţia satului Solnecinoe alcătuia 525 de oameni în anul 2000. Satul Solnecinoe a fost înființat în secolul XX.

Citeşte mai departe