Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 1061 Vizualizări

În parcul din apropierea Casei Naționalităților vor fi restaurate plăcuțele de lîngă copacii diasporei


În Chișinău, în parcul de lîngă Casei Naționalităților, vor fi restaurate plăcuțele de lîndă copacii de diferite specii plantați acolo de diasporă.

Despre acest lucru a scris pe o rețea de socializare președintele Adunării Popoarelor din Moldova, ex-directorul General al Biroului Relații Interetnice, Olga Goncearova, transmite Noi.md.

Ea a amintit că, în calitate de director general al Departamentului Relații Interetnice, în perioada 2004-2009, a implementat ideea plantării copacilor de către participanții la Congresele oamenilor din Republica Moldova care locuiesc peste hotare.

Delegații fiecărui Congres au plantat cîte un copac în parcul din spatele clădirii Casei Naționalităților de pe teritoriul Agenției pentru Relații Interetnice și lîngă fiecare dintre ei era o plăcuță corespunzătoare. Cu toate acestea, în prezent acestea au ajuns într-o stare deplorabilă. "Căutăm sponsori pentru a restabili plăcuțele și a crea un mini-parc. Vom pune totul în ordine", a scris Olga Goncearova.

Cuvinte cheie:

diaspora , parc , copac

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cenac

Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Citeşte mai departe