Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 901 Vizualizări

Anunț important pentru moldovenii din Rusia


Ambasada Republicii Moldova în Rusia anunță că moldovenii care dețin acte de ședere temporară sau permanentă pot să-și perfecteze actele expirate pînă pe 15 iunie curent. O decizie în acest sens a fost luată de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

„Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă aduce la cunoștință despre faptul că în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui Federației Ruse nr. 791 din 15 decembrie 2020, cetățenii străini, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă pe teritoriul Federației Ruse, care au expirat în timpul perioadei de pandemie COVID-19 (16.03.20 – curent), urmează să-și perfecteze acte noi de ședere în Rusia, în locul celor cu valabilitatea expirată, pînă la data de 15 iunie 2021”, anunță Ambasada Republicii Moldova în Rusia.

 În acest context, Secția consulară, recomandă cetățenilor Republicii Moldova să se conformeze prevederilor Decretului menționat, în scopul evitării sancțiunilor la care vor fi supuși, în cazul depistării lor cu acte expirate.

Cuvinte cheie:

diaspora , Rusia , documente

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hagimus

Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Citeşte mai departe