Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească

eye 956 Vizualizări

Cum promovează moldovenii din regiunea Krasnodar a Rusiei cultura și obiceiurile


Aproximativ 14 mii de moldoveni trăiesc acum în regiunea Krasnodar a Federației Ruse, care păstrează tradițiile poporului moldovenesc și îi promovează activ cultura și obiceiurile.

Despre aceasta și multe alte lucruri a relatat compatriotul nostru, liderul diasporei moldovenești din regiunea Krasnodar, antrenorul și judecătorul de luptă corp la corp Roman Țurcanu, vorbind la postul de televiziune Canal3, în cadrul emisiunii "Telemagazin", transmite noi.md.

Interviul cu el despre promovarea tradițiilor Moldovenești în regiunea Krasnodar, în special, sărbătoarea "Mărțișor", precum și multe alte lucruri interesante legate de viața diasporei moldovenești în această regiune a Rusiei, urmăriți în reportajul acestui post de televiziune.

Cuvinte cheie:

diaspora , traditie , promovarea

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baurci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
556 locuitori

Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.

Citeşte mai departe