Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 763 Vizualizări

Bun găsit, școală: portrete ale elevilor din Chișinău din anii 80


Cunoscutul fotograf moldovean Oleg Caneev a postat în FB-grupul "Chișinăuienii" portrete ale școlarilor din Chișinău, din anii 80.

„Dragi prieteni, vă propun să priviți cel mai voluminos proiect al meu, creat la sfîrșitul anilor 80, intitulat „Școala URSS – Chișinău”. Conține peste 6.000 de fotografii realizate prin observație în diferite școli din Chișinău. Treptat voi posta și celelalte lucrări și sper că toți cei care se recunosc vor fi încîntați să-și reîntîlnească copilăria...”, scrie fotograful.

Oleg Caneev este unul dintre cei mai cunoscuți fotografi de școală veche. Pînă în ziua de astăzi, el surprinde multe dintre fotografiile sale pe peliculă de fotografiat. Este un profesionist al meseriei de fotograf deja de 42 de ani, aproape 20 de ani este profesor, iar din anul 2002, este fondatorul școlii individuale de fotografie de pe lîngă Uniunea Fotografilor din Moldova.

Cuvinte cheie:

fotografii , scoala , elevi , Chisinau , URSS

Localităţile Moldovei şi diasporei

Voloviţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Citeşte mai departe