Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 649 Vizualizări

Unde pot suna copiii în situații de risc


Și copiii au drepturi, chiar dacă unii adulți nu vor să recunoască acest lucru și deseori profită de ei. Deși se pare că perioada copilăriei este lipsită de griji și nevoi, unii copii trec prin momente foarte dificile, în care au nevoie de sprijin, încurajare și mîngîiere.

Atunci cînd se află în situații de risc, ar fi bine ca fiecare copil să știe că poate apela la ajutorul specialiștilor de la serviciul gratuit de asistență telefonică pentru copii, denumit Telefonul Copilului, administrat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și implementat de Asociația Obștească „CeNeFACEM”, transmite Știri.md.

Cu mare atenție, emoție și grijă pentru siguranța celui care se află la alt capăt al firului, o echipă formată din psihologi cu experiență este gata să ajute 24 de ore din 24, 7 zile în săptămînă. Ei sînt pregătiți să ofere consiliere psihologică necesară, să informeze și să încurajeze pe cei aflați în dificultate.

Nu este ușor, iar deseori, emoțiile îi copleșesc și nu-i lasă nici chiar atunci cînd ajung acasă, zice Gabriela Tudoreanu, psiholog în cadrul acestui serviciu.

Fără ajutorul reciproc al colegilor, s-ar împotmoli și ea în emoții, căci fiecare caz este unic și, de obicei, are o încărcătură emoțională foarte puternică, mai spune ea.

 

Localităţile Moldovei şi diasporei

Temeleuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1651
Populația:
1185 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Localitatea Temeleuţi este situată la distanța de 28 km de orașul Florești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1185 de oameni. Satul Temeleuți este menționat documentar în anul 1651.

Citeşte mai departe