Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1335 Vizualizări

Problema "Copiii și gadgeturile". Ce-ar trebui să facă părinții?


Din păcate, gadgeturile sînt flagelul progresului. Și problema absorbirii copiilor de către gadgeturi a fost creată de părinți, deoarece, de regulă, părinții doresc ca copiii lor să stea liniștiți undeva și să nu le încurce, să urmărească desene animate pe o tabletă sau telefon, însă apoi bat alarma cu privire la dependența lor puternică de acestea.

Despre acest lucru a declarat președintele Societății psihiatrilor, narcologilor, psihoterapeuților și psihologilor clinici din Moldova, Jana Chihai, într-un interviu acordat canalului YouTube "Не надо бла-бла", relatează Noi.md .

"Nu dau vina pe părinți, pentru că noi cu toții greșim în această problemă, dar trebuie să existe un echilibru. Este imposibil să nu oferim absolut deloc copilului acces la acestea, deoarece trăim deja într-o astfel de perioadă, cînd gadgeturile și comunicarea online au intrat ferm în viața noastră după pandemie. Acesta este un așa subiect în care trebuie să găsești cumva mijlocul de aur. Adică, trebuie să existe un timp limitat, la o anumită vîrstă, cînd copilul dvs. începe să crească, cînd poți să-i dai sau cînd să nu-i dai, cît timp... trebuie de monitorizat. Trebuie să folosiți programe smart pentru părinți pentru a ști ce urmărește mai mult copilul dvs. Adică trebuie să fiți părinți înțelepți", a spus ea.

Interviul complet îl puteți urmări pe canalul YouTube "Не надо бла-бла". Noi.md este partenerul informațional al acestei ediții cu denumirea ”Despre stres, depresie și agresiune pe rețelele sociale. Cînd să mergi la psihiatru".

Cuvinte cheie:

copii , parinti , gadgeturi

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărăţica Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1700
Populația:
350 locuitori

Sărăţica Veche este un sat din cadrul comunei Tomaiul Nou, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 350 de oameni. Satul Sărăţica Veche a fost menționat documentar în anul 1700.

Citeşte mai departe