Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1422 Vizualizări

Parcul din Tiraspol a fost împodobit cu figuri forjate ale personajelor din desenele animate sovietice


Foto: novostipmr.com

Recent, în "Orașul miracol", situat pe teritoriul parcului Ecaterina din Tiraspol, au apărut instalații din fier forjat sub formă de eroi din desenele animate sovietice și rusești. În total sînt 14 dintre acestea și reprezintă o completare a felinarelor clasice instalate în diferite părți ale Centrului de divertisment pentru copii.

După cum scrie novostipmr.com, în parc a părut iepurele și lupul din "Stai că-ți arăt eu!", Dobrînea din "Три богатыря", Peștișorul de aur, Pinocchio, Malîș și Carlson, Leopold, Winnie Pooh și mulți alții.

Sculpturile cu o înălțime de la 70 cm până la 1,5 m au fost realizate de specialiștii companiei de construcții "Vitan". Directorul său Vitalie Bucatar a spus că personajele din desene animate se potrivesc perfect în conceptul unitar de parc orășenesc și acum încîntă nu numai copiii, ci și adulții, dintre care mulți au crescut cu aceste desene animate.

În total, pentru crearea instalațiilor a fost nevoie de aproximativ 10 zile. Nu este clar deocamdată dacă figurile vor rămîne în culoarea actuală a grafitului sau vor fi vopsite în alb sau în general vor fi colorate. Conceptul este încă în curs de dezvoltare.

 Vitalie Bucatar a spus că la jumătatea lunii aprilie în parcul Ecaterina și piața de Volan vor apărea figuri de dimensiuni reale. Se presupune că acestea vor reprezenta instalații care vor marca locațiile din apropiere. De exemplu, "Bărbatul pe skateboard" - că în apropiere se află un rollerdrom și așa mai departe. În total vor fi 14 dintre acestea.

Cuvinte cheie:

Tiraspol , parc , desene animate

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soroca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe