Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 1247 Vizualizări

Șase dintre poveștile lui Ion Creangă, animate în 2D


Șase cele mai îndrăgite povești ale scriitorului moldovean Ion Creangă vor putea fi vizionate în format 2D și înțelese de copiii din lumea întreagă.

Un studiou de producție animată a obținut sprijin financiar de la Uniunea Europeană pentru realizarea proiectului „Poveștile lui Ion Creangă în 2D”. Mai nou, fata babei și fata moșneagului, soacra cu trei nurori, dar și eroii altor povești, le vorbesc picilor nu numai în limba moldovenească, dar și în rusă și chiar engleză. Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”.

În total, au fost realizate în 2D poveștile „Fata babei și fata moșneagului”, „Cinci pâini”, „Punguța cu doi bani”, „Soacra cu trei nurori”, „Ursul păcălit de vulpe”, și „Capra cu trei iezi”.

Poveștile au fost deja difuzate la TV și în curând vor apărea și pe Youtube.

Reamintim că o colecție mare de povești moldovenești puteți găsi pe portalul Moldovenii.md în compartimentul Copiilor.

Cuvinte cheie:

povestea , desene animate , Ion Creangă

Localităţile Moldovei şi diasporei

Soltăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1452
Populația:
1507 locuitori

Soltăneşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Soltăneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Nisporeni și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1507 oameni. Satul Soltăneşti a fost menționat documentar în anul 1452.

Citeşte mai departe