Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Copiilor

eye 55260 Vizualizări

„Maria, Mirabela” - un film veșnic tînăr

Acum 39 de ani - în iunie 1981 pe marile ecrane apare filmul-basm muzical şi de animaţie moldo-român „Maria, Mirabela”  - o coproducţie a cinematografiştilor din Republica Moldova şi România.

Regia filmului aparţine pictorului şi regizorului Ion Popescu-Gopo şi regizoarei de filme în desen animat - moldovencei Natalia Bodiul. Special pentru acest film compozitorul moldovean Eugen Doga a compus coloana sonoră. Muzica şi cîntecele din film au avut şi au o mare popularitate, dincolo de ecranele de cinema şi cele ale televiziunii.

Cuvinte cheie:

copii , film , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Spero
    Notice: Trying to get property of non-object in /home/www/moldoveni.md/application/modules/mob/views/scripts/news/view.phtml on line 229
     O poveste tare dulce care mă aduce în copilarie... iar muzica minunata ma urmareşte si astăzi...

Localităţile Moldovei şi diasporei

Aluatu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
1143 locuitori

Aluatu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Aluatu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1143 de oameni. Satul Aluatu a fost menționat documentar în anul 1806.

Citeşte mai departe