Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 aprilie 2021, 11:40 Diaspora moldovenească views 3892
În parcul din apropierea Casei Naționalităților vor fi restaurate plăcuțele de lîngă copacii diasporei
01 aprilie 2021, 11:40 Diaspora moldovenească views 3892

În parcul din apropierea Casei Naționalităților vor fi restaurate plăcuțele de lîngă copacii diasporei

În Chișinău, în parcul de lîngă Casei Naționalităților, vor fi restaurate plăcuțele de lîndă copacii de diferite specii plantați acolo de diasporă.

Despre acest lucru a scris pe o rețea de socializare președintele Adunării Popoarelor din Moldova, ex-directorul General al Biroului Relații Interetnice, Olga Goncearova, transmite Noi.md.

Ea a amintit că, în calitate de director general al Departamentului Relații Interetnice, în perioada 2004-2009, a implementat ideea plantării copacilor de către participanții la Congresele oamenilor din Republica Moldova care locuiesc peste hotare.

Delegații fiecărui Congres au plantat cîte un copac în parcul din spatele clădirii Casei Naționalităților de pe teritoriul Agenției pentru Relații Interetnice și lîngă fiecare dintre ei era o plăcuță corespunzătoare. Cu toate acestea, în prezent acestea au ajuns într-o stare deplorabilă. "Căutăm sponsori pentru a restabili plăcuțele și a crea un mini-parc. Vom pune totul în ordine", a scris Olga Goncearova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , parc , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
1884 locuitori

Hăsnăşenii Mari este un sat şi comună din raionul Drochia. Hăsnăşenii Mari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1884 de oameni. Satul Hăsnăşenii Mari a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.