Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 noiembrie 2020, 16:00 Diaspora moldovenească views 4604
Fenomenul diasporei
24 noiembrie 2020, 16:00 Diaspora moldovenească views 4604

Fenomenul diasporei

Exact cu o săptămînă în urmă a devenit cunoscut numele noului președinte al Moldovei. Factorii care au adus-o pe Maia Sandu la victorie sînt mulți. Unul dintre ei se numește diaspora.

În turul doi al alegerilor prezidențiale a votat un număr record de cetățeni ai Moldovei peste hotare - peste 262 de mii (pentru comparație-în primul tur această cifră era de 150 de mii). Dintre aceștia, 93% și-au dat votul pentru Maia Sandu.

Oamenii care se numesc diasporă au devenit o forță puternică care influențează în mare măsură viața politică a țării noastre.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , fenomen

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.