Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 iulie 2011, 14:35 Diaspora moldovenească views 7834
27 iulie 2011, 14:35 Diaspora moldovenească views 7834

Perfectarea actelor de identitate prin intermediul procurilor nu mai este posibilă

Buletinele de identitate şi paşapoartele cetăţenilor moldoveni nu vor mai putea fi perfectate prin intermediul procurilor, iar prezenţa persoanelor la perfectarea actului de identitate va fi obligatorie. Potrivit Legii nr.113 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative, adoptată de Parlamentul Republicii Moldova şi care a intrat în vigoare în luna iulie, „actele de identitate se eliberează la cererea solicitantului, depusă personal la organele competente în modul stabilit”. Astfel, cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate pot perfecta paşapoartele sau buletinele de identitate, depunînd un dosar la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova.

În acest context, misiunile diplomatice ale R. Moldova în străinătate nu vor mai elibera procuri pentru perfectarea actelor de identitate, informează Departamentul Afaceri Consulare al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Moldovanochka Răspunde Citează selecţia
    Это конечно хорошо - безопасность, контроль все дела... Но как же с теми, кто не может ходить итд итп?  Прям как у Кашпировского "Встань и иди!!!"  ?!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.