Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iulie 2011, 14:37 Diaspora moldovenească views 18503
25 iulie 2011, 14:37 Diaspora moldovenească views 18503

Victime ale caniculei anormale în SUA sînt deja peste 20 de persoane

Canicula anormală în SUA a devenit cauza decesului a 22 de persoane, comunică canalul de televiziune CNN cu referire la reprezentanţii autorităţilor locale.
 
Nivelul-record al caniculei s-a atestat la început în statele Iowa, Michigan şi Florida, unde coloana de mercur a depăşit 40 de grade Celsius. Acum temperatura anormal de înaltă s-a extins şi pe teritoriul statelor Dacota de Nord, Illinois şi Minnesota.

Potrivit datelor lui Justin Kenney, reprezentant al Direcţiei naţionale a cercetărilor oceanice şi atmosferice, canicula s-a extins deja pe teritoriile, pe care locuiesc circa 141 milioane de oameni.

Potrivit prognozelor sinopticienilor, această vreme se va menţine ca minimum pînă sîmbătă, după care coloana de mercuri va cobori nesemnificativ.

Canicula în SUA este principalul „asasin” natural. În SUA anual mor din cauza caniculei în medie 160 de persoane, victime ale uraganelor sînt 115, inundaţiilor – 65, tornado – circa 60 de persoane.

Sursa: newsmoldova.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.