Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 februarie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4566
Consulul general al Moldovei la Milano: detalii despre situația epidemiologică din Italia
25 februarie 2020, 14:00 Diaspora moldovenească views 4566

Consulul general al Moldovei la Milano: detalii despre situația epidemiologică din Italia

Moldovenii stabiliţi în Italia sînt speriaţi de pericolul contaminării cu virusul COVID-19, iar unii dintre ei se gîndesc să revină acasă.

Cel puţin asta spune consulul general al Republicii Moldova în orașul Milano, Oleg Nica. Potrivit diplomatului, cea mai gravă situaţie se atestă în nordul Italiei, acolo unde locuieşte cea mai mare comunitate de moldoveni.

"Cele mai mari comunităţi de moldoveni pe care le avem acum în Italia sînt, cu părere de rău, anume în regiunile grav afectate. În Lombardia avem 21 de mii de moldoveni, deja au fost depistate 172 de persoane infectate cu Coronavirus; în Veneto avem 33 de mii de moldoveni, avem, în prezent, 32 de persoane infectate; în Emilia-Romagna avem 28 de mii de moldoveni. Potrivit informaţiilor de ultimă oră, sînt 19 cazuri confirmate la Coronavirus", a declarat consulul general al Republicii Moldova în Milano, Italia, transmite NOI.md cu referire la publika.md.

În context, Ministerul italian al Sănătății a creat un portal online cu recomandări pentru cei care călătoresc, astfel încît să fie diminuat riscul de transmitere a virusului. La fel, pe acest site se pot adresa întrebări, la care vor răspunde specialiştii. Totodată, cetățenii pot apela non-stop la numărul verde 1500, pentru a primi informații în limbile italiană, engleză și chineză.

Mai mult ca atît, autorităţile îndeamnă cetăţenii moldoveni să solicite asistență consulară de urgență dacă se confruntă cu o situație dificilă pe teritoriul Italiei. Aceştia pot apela la numerele indicate pe ecran.

Potrivit datelor oficiale, aproape 80 de mii de cazuri de contaminare cu Covid-19 au fost înregistrate pînă în prezent. În total, peste 2.600 de oameni au murit din cauza virusului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Italia , coronavirus , consulat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2171 locuitori

Zîmbreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîmbreni și Găureni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Ialoveni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Zîmbreni a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.