Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 noiembrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 58323
Diaspora va restaura un edificiu de patrimoniu din satul Izbiște (Foto)
17 noiembrie 2017, 14:45 Diaspora moldovenească views 58323

Diaspora va restaura un edificiu de patrimoniu din satul Izbiște (Foto)

Recent, în vizită la Biroul relații cu diaspora (BRD) a fost reprezentatul moldovenilor din Italia Eduard Gherciu, medic de familie în comuna Aprilia, regiunea Lazio, Italia, președinte al Asociației „Moldovenii în lume", fondată în anul 2005.

În cadrul discuțiilor au fost abordate mai multe subiecte importante, proiecte comune dintre diasporă și BRD, unul dintre ele fiind restaurarea unui edificiu de patrimoniu din localitatea sa de baștină satul Izbiște din raionul Criuleni - o inițiativă a asociației băștinașilor din localitate care sunt plecați peste hotare.

Echipa BRD a avut și o surpriză frumoasă din partea domnului Gherciu, un cadou – cartea pe care a lansat-o în acest an „Izbiște - satul izvoarelor".

Sursa: brd.gov.md

Cuvinte cheie:

diaspora , clădire , Criuleni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
2453 locuitori

Sagaidac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Sagaidac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2453 de oameni. Satul Sagaidac a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.