Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
23 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 1938
Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava
23 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 1938

Pădurile Moldovei, într-un continuu pericol: Apelul fundației Ecodava

Moldova este supusă unei catastrofe ecologice fără precedent. Zilnic, pe rețelele de socializare apar imagini cu pădurile distruse și lăsate pustii. Cel mai recent caz este cel înregistrat pe traseul Colonița-Tohatin, unde practic toți copacii au fost doborîți la pămînt.

În acest context, fundația ECODAVA a comunicat că este profund indignată de defrișările ample care au loc pe întreg teritoriul țării, primind astfel semnale din mai multe raioane, inclusiv în raza municipiului Chișinău.

„Înțelegem că cu acordul administrației centrale, această catastrofă are proporții greu de imaginat. Considerăm că utilizarea pădurilor drept monedă de schimb în această criză energetică, cînd cu toții plătim un preț exagerat de mare pentru gaze naturale și energie electrică, mai trebuie și să defrișăm pădurile cu un ritm galopant, ceea ce ne provoacă riscuri auxiliare iminente”, a declarat președintele Ecodava, Dumitru Roibu.

Ecodava face apel către Moldsilva și Ministerul Mediului al Republicii Moldova să înceteze „această crimă ecologică națională și să recurgă la acțiuni și planuri rezonabile privind aprovizionarea cetățenilor cu resurse energetice”.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

paduri , Ecodava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.